Willemstad bestaat voornamelijk uit de wijken Punda, Otrobanda en Scharloo, maar kent ook wat minder bekende buurten, die in opkomst zijn. In Pietermaai bijvoorbeeld, nog niet zo lang geleden het decor voor drugs en criminaliteit, wordt het culinaire festival `Pietermaai Proeft`gehouden. Er zijn in de afgelopen jaren verschillende restaurants en cafeetjes geopend, en culturele activiteiten ontplooid, terwijl de meeste oude gebouwen prachtig gerestaureerd zijn.
Pietermaai Proeft is er dit jaar voor de vierde keer. We besluiten er eens een kijkje te nemen!

Op Rock Beach bieden restaurants uit de buurt hapjes en kleine maaltijden aan, zodat er geproefd en genoten kan worden van allerlei keukens.
Bij aankomst krijgen we een biertje in onze handen gedrukt, en een haring-hapje aangeboden . Haring is niet ons ding, maar het geeft een leuk hollands tintje aan het festival, waar jong en oud, locals en toeristen, en een enkele verdwaalde BN-er, op af komen.
Meteen valt de relaxte sfeer op…..de stalletjes met eten, de bar, de tafeltjes losjes gerangschikt in het zand, snoeren met gekleurde lampjes beschijnen de oude pastelkleurige gevels aan weerskanten, en het tot ruine vervallen huis aan de pietermaai krijgt er iets sprookjesachtigs door. De lounge-achtige muziek, en het ruisen van de zee…….tesamen de ingedienten voor een bijzondere avond.
Lopend langs de verschillende stalletjes, waar de menu`s staan opgesteld, is het moeilijk kiezen uit al het lekkers. Uiteindelijk worden het overheerlijke geitenkaasbitterballen met bietenjam , van Blessing, en milde curry ( vegetarisch of met beef ), van de Scuba Lodge.

Een bekende uit Nederland , met een uitbundige amerikaanse vriendin , is een weekje op vakantie hier ( Air Berlin vliegt tegenwoordig rechtstreeks van New York naar Curacao), en al gauw werden de biertjes opgevolgd door heerlijke flessen cava van `Servir Frais`.
Al met al erg leuk dat dit initiatief een traditie begint te worden in het Pietermaai distict. De hippe muziek die uit de speakers schalt, varieert van Grace Jones tot onbekende house-nummers. Een enkeling grijpt zijn kans, en improviseert een dans, op blote voeten in het zand.
Dit wordt een memorabele avond !