Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

Oldenzaal, 11 juni 1960

Opgegroeid in het mooie Twente, op mijn 20ste naar Amsterdam, de magische hoofdstad van het land, ik ging Rechten studeren. Al tijdens mijn studie werkzaam in de detailhandel ging ik na mijn afstuderen niet werken als jurist, maar aan de slag als bedrijfsleider van de herenmodewinkel Herzog. Ik werd later compagnon, en nam uiteindelijk de zaak over. Ondertussen zag ook veilinggebouw Herzog Leidsegracht het levenslicht, een handel in mooie oude meubels, schilderijen en kunstvoorwerpen. Inrichten, kunst, en architectuur, waren altijd al mijn passie.

Toen ik een jaar of 30 was, heb ik Curacao ontdekt, ook door de taal zo duidelijk een deel van het Koninkrijk, met de vele fraaie Hollandse landhuizen, het fort Amsterdam, en de Koninginnebruggen. Ik had als droom, met mijn vriend daar een hotelletje te beginnen, aan het strand, terwijl er hondjes rondscharrelen. Het heeft ruim 25 jaar geduurd, maar die droom is nu grotendeels werkelijkheid geworden, want vanaf begin 2017 wonen mijn geliefde Edwin en ik, met onze hondjes Eppel en Soekie, op Curacao, en in oktober 2017 zal Corazón Apartments haar deuren openen.

Edwin Schipper

Edwin Schipper

Weesp, 10 november 1967

Na vijftien jaar als maker gewerkt te hebben voor de drie leukste reisprogramma’s op tv (Yorin Travel, RTL Travel en 3 op Reis) werd het voor mij tijd om nieuwe grenzen op te zoeken. Curaçao stal mijn hart vijf jaar geleden, toen ik hier op vakantie was en een tijd had doorgebracht in het niet-toeristische gedeelte: Banda Abou. Ik betrapte mezelf erop dat ik maar aan één ding kon denken: “Hoe verruil ik mijn leven in Nederland voor een avontuurlijk bestaan op deze prachtige tropische plek?”

Vanaf dat moment was voor mij duidelijk: hier gaan we wonen!

Tijdens mijn werk voor reisprogramma’s is mijn voorliefde voor mooie accommodaties ontstaan. Naast mijn liefde voor reizen en honden. Met Corazón Apartments valt alles op z’n plaats! Op onze magische locatie in Banda Abou komen nu de passies van Dick Jan en mij samen: een door onszelf gecreëerde plek waar we gasten kunnen ontvangen en zelf wonen met onze twee geweldige honden, die aangrenzend aan ons huis een eigen plek hebben. Daarnaast werk ik als vrijwilliger voor de stichting ‘Feed Friends’ die zich bekommert om straathonden. Reizen heb ik de laatste jaren al zoveel gedaan dat mijn vakanties nu in Nederland zullen plaatsvinden. Echter, Curaçao heeft genoeg vluchten naar andere bestemmingen voor het geval dat het reisvirus weer toeslaat.

En zodra er iets meer tijd is wil ik leren duiken bij één van de duikscholen hier vlakbij, ga ik Papiaments leren, de taal die naast Nederlands door de locals gesproken wordt, en wil ik nog meer van de Cariben zien samen met Dick Jan. (Oppas gezocht voor Eppel en Soekie!)

Corazón Apartments Curaçao 

Dick Jan Peters |  whatsapp +31628777890

Edwin Schipper |  whatsapp +31628277455  

Kaya St. Brigitta 7, San Sebastian, Curaçao

info@corazoncuracao.com

Telefoon +59998647993